Κεντρική Σελίδα       Επικοινωνία
Τελευταία Νέα

 • Τα Εξεταστικά Κέντρα για τις Πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

  Ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι έδρες των Εξεταστικών Κέντρων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2018 για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Δείτε εδώ τα εξεταστικά κέντρα για:

  - Τις εξετάσεις των αποφοίτων των ΓΕΛ
  - Τις εξετάσεις των αποφοίτων των ΕΠΑΛ


 • Οι Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές το 2ο Δεκαπενθήμερο του Μαρτίου

  Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώθηκε ότι η υποβολή των Αίτησεων – Δηλώσεων των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν με νεότερη εγκύκλιο. Στη ίδια εγκύκλιο αναφέρονται και τα εξής:

  1. Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

  2. Οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Σε περίπτωση που επιθυμούν να εισαχθούν στο Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, ή τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί και ο αριθμός των εισακτέων των φετινών πανελλαδικών, ανά τμήμα.


 • Εγκύκλιος Μετεγγραφών για Αδέλφια Προπτυχιακούς Φοιτητές

  Υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας η απόφαση για τις διαδικασίες μετεγγραφών των προπτυχιακών φοιτητών, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

  Η απόφαση αφορά σε αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, συμφώνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

  Στην απόφαση ορίζονται επίσης οι διαδικασίες μετεγγραφής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  Δείτε την εγκύκλιο των μετεγγραφών εδώ


 • Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος "Ίδρυση Παν. Δυτικής Αττικής"

  Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος "Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις"

  Δείτε εδώ το ΦΕΚ


 • Αντιστοιχίες Τμημάτων ΤΕΙ Αθήνας & Πειραιά και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

  Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο αποτελείται από πέντε σχολές με 26 τμήματα. Το νέο Πανεπιστήμιο προκύπτει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας το οποίο περιλαμβάνει 32 και του ΤΕΙ Πειραιά το οποίο περιλαμβάνει 10 τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις.

  Αν και στο νόμο δεν υπάρχει ρητή αντιστοίχιση ανάμεσα στα "παλαιά" και στα νέα τμήματα που προκύπτουν, τα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής αναφέρονται, βάσει του τίτλου τους, στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο με αυτό των ΤΕΙ. Για τα υπόλοιπα προκύπτει, έμμεσα, αντιστοίχιση με βάση τις διατάξεις του νόμου για την ένταξη των εγγεγραμμένων φοιτητών και του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) στα νέα τμήματα.

  Δείτε εδώ τις Αντιστοιχίες των Τμημάτων ΤΕΙ Αθήνας & Πειραιά και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , από το τμήμα μελετών της Keystone.


 • Ψηφίστηκε ο Νόμος για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (27-2-18)

  Ψηφίστηκε χθες τη νύχτα ο νόμος που προβλέπει την κατάργηση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις για την εκπαίδευση.

  Δείτε το νόμο που ψηφίστηκε εδώ


 • Οι Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

  Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το νέο πανεπιστήμιο προκύπτει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας το οποίο περιλαμβάνει 32 τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις και του ΤΕΙ Πειραιά το οποίο περιλαμβάνει 10 τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις.

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αποτελείται από πέντε σχολές με 26 τμήματα σε σχέση με τα 42 που λειτουργούσαν στα δύο ΤΕΙ. Επομένως με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, μειώνονται κατά 16 τα τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις που θα είναι διαθέσιμα στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018, σε σχέση με αυτά του Μηχανογραφικού του 2017.

  Οι σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα είναι τα εξής:

  1. ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

  Συγκροτείται από τα τμήματα:
  α) Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,
  β) Μηχανικών Βιοϊατρικής,
  γ) Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής,
  δ) Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών,
  ε) Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής,
  στ) Μηχανολόγων Μηχανικών,
  ζ) Ναυπηγών Μηχανικών,
  η) Πολιτικών Μηχανικών.

  2. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

  Συγκροτείται από τα τμήματα:
  α) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης,
  β) Διοίκησης Επιχειρήσεων,
  γ) Διοίκησης Τουρισμού,
  δ) Κοινωνικής Εργασίας,
  ε) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,
  στ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.

  3. ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  Συγκροτείται από τα τμήματα:
  α) Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας,
  β) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής,
  γ) Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης,
  δ) Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών.

  4. ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

  Συγκροτείται από τα τμήματα:
  α) Βιοϊατρικών Επιστημών,
  β) Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας,
  γ) Εργοθεραπείας,
  δ) Μαιευτικής,
  ε) Νοσηλευτικής,
  στ) Φυσικοθεραπείας.

  5. ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  Συγκροτείται από τα τμήματα:
  α) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
  β) Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών


 • Αυξάνεται από 1% σε 5% το Ποσοστό Εισαγωγής των Αποφοίτων ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια

  Στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η αύξηση από 1% σε 5% του ποσοστού εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

  Η αύξηση του ποσοστού κρίθηκε αναγκαία ενόψει της απορρόφησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Τ.Ε.Ι. Πειραιά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έτσι για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ θα υπάρξει μείωση των θέσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ και σημαντική αύξηση των θέσεων στα Πανεπιστήμια.


 • Δικαιώματα Διδασκαλίας σε Αποφοίτους Πέντε Τμημάτων ΤΕΙ

  Με το Προεδρικό Διάταγμα 154/8-12-2017 (ΦΕΚ 202/Α/27-12-2017) δίνονται δικαιώματα διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε αποφοίτους πέντε τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμσυντελεστή:

  1. Οι απόφοιτοι του τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου εντάσσονται στον κλάδο/ειδικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ18.30 Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας,

  2. Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στον κλάδο/ειδικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ18.02 Διοίκησης Επιχειρήσεων,

  3. Οι απόφοιτοι του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πελοποννήσου εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ 18.02 Διοίκησης Επιχειρήσεων,

  4. Οι απόφοιτοι του τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΤΕΙ Πάτρας εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ 17.05 Πολιτικών- Τοπογράφων,

  5. Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Μηχανικών Μορφολογίας και Αναστήλωσης Τ.Ε. του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ 17.05 Πολιτικών -Τοπογράφων,

  Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα 154/8-12-2017 εδώ


 • Πρόσβαση Υποψηφίων των Πανελλαδικών στις Σχολές του Λιμενικού

  Ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο νόμος 4504/29.11.17 (ΦΕΚ Α184/17) του Υπουργείου Ναυτιλίας που προβλέπει την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές του Λιμενικού θα αρχίσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 εφόσον το απαιτούμενο Προεδρικό Διάταγμα για την ένταξη των Σχολών Λιμενικού Σώματος στην ανώτερη και ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα της χώρας έως 31/1/2018.

  H ένταξη των σχολών του Λιμενικού στο σύστημα των πανελλαδικών προβλέπεται στο Άρθρο 79: Μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ, του ν. 4504/17.

  Στο Άρθρο 79, αναφέρονται συγκεκριμσυντελεστή τα εξής:

  1. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δόκιμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος, της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.) και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  2. Εφόσον έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 1 έως τις 31.1.2018, η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιείται από το ακαδημαϊκό έτος 20182019, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν το ανωτέρω διάταγμα εκδοθεί μετά τις 31.1.2018, η ένταξη των σχολών αυτών στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει μετά την ημερομηνία έκδοσης του διατάγματος.

  3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζονται τα ποσοστά ανά κατηγορία των υποψηφίων, οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, οι προϋποθέσεις πρόσληψης και κατάταξης που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, οι απαιτούμενες πρακτικές δοκιμασίες και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

  4. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ρυθμίζονται θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολών, της διδακτέας ύλης, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων όσων φοιτούν σε αυτή, των εξετάσεων και των λοιπών τρόπων ελέγχου της επίδοσης των φοιτητών, της φοίτησης και αποφοίτησης από τις σχολές, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.


 • Λήγει Σήμερα η Προθεσμία για τους Υποψηφίους που Πάσχουν από Σοβαρές Παθήσεις (30-11-17)

  Από το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, λήγει σήμερα 30/11/17.


 • Εισαγωγή Υποψηφίων με Σοβαρές Παθήσεις 2018-19

  Σε συνέχεια του από 1-11-2017 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμσυντελεστή Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

  Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

  Δείτε αναλυτικά το σχετικό έγγραφο εδώ


 • Εισαγωγή Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18

  Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν, τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

  Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr

  Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο- Μητρώνυμο ).

  Οι υποψήφιοι οι οποίοι εισάγονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό σε Σχολή, Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της προτίμησής τους μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα με τον ανωτέρω τρόπο, εφόσον γνωρίζουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου, ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα : 210-3442017, 210-3442706, 210-3443049.

  Οι εγγραφές των εισαγομένων θα πραγματοποιηθούν από 8 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη έως και 20 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

  Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Α΄ εξάμηνο.

  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία τα ακόλουθα:

  α) Αίτηση εγγραφής

  β) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄45), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α΄74), τίτλου απόλυσης

  γ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας

  δ) Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

  Οι εισαγόμενοι αθλητές κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους.

  Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή, πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους.

  Διευκρινίζεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας, θα αποσταλούν υπηρεσιακά στη Σχολή επιτυχίας τους.


 • Οι Παθήσεις για την Εισαγωγή με το 5% στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

  Ανακοινώθηκε ο πίνακας των σοβαρών παθήσεων που εντάχθηκαν με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 καθώς και η νέα κωδικοποίησή τους. Οι υποψήφιοι με μια από αυτές τις παθήσεις μπορούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Ειδικής Κατηγορίας του 5%.

  Δείτε τον πίνακα με τις παθήσεις εδώ


 • Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Επαναληπτικών Πανελλαδικών ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

  Από το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σε όσα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είχαν αντίστοιχους υποψηφίους.

  Όλοι οι υποψήφιοι των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Μαζί με τις βαθμολογίες ανακοινώνεται και το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας κάθε υποψηφίου.

  Η εγγραφή των επιτυχόντων θα γίνει από 5-10-2017 μέχρι και 10-10-2017. Οι επιτυχόντες για την εγγραφή και την ταυτοποίηση θα απευθύνονται κατευθείαν στα Τμήματα/Σχολές επιτυχίας, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά ζητήσουν οι Γραμματείες των Τμημάτων/Σχολών.

  Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ συμμετείχε σχετικά μικρός αριθμός υποψηφίων:

  - Στις εξετάσεις υποψηφίων ΓΕΛ αιτήθηκαν συμμετοχή 201, προσήλθαν 131 και πέτυχαν 51 υποψήφιοι.
  - Στις εξετάσεις υποψηφίων ΕΠΑΛ αιτήθηκαν συμμετοχή 51, προσήλθαν 33 και πέτυχαν 9 υποψήφιοι.


 • Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα ΕΠΑΛ 2017-18

  Καθορίστηκαν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των υποψηφίων του Επαγγελματικού Λυκείου, για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2017-2018.

  Δείτε εδώ τα Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα ΕΠΑΛ του 2018


 • Επιπλέον Αλλαγές σε Εντάξεις Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του 2018

  Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση για την σύνθεση των 4 Επιστημονικών Πεδίων που θα ισχύσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018 (ΦΕΚ Β2995/31.8.17) εκτός από την ένταξη όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πεδίου Παιδαγωγικών Επιστημών στα 4 πεδία του 2018, υπάρχουν 4 ακόμη μεταβολές στην ένταξη των τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία:

  1. Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, του Παν. Αιγαίου (Λήμνος) εντάχθηκε και στο 2ο Επιστ. Πεδίο (μέχρι τώρα ήταν μόνο στο 3ο). ΄

  2. Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Παν. Δυτ. Μακεδονίας (Κοζάνη) φεύγει από το 4ο (περσινό 5ο) Επιστ. Πεδίο και παραμένει μόνο στο 2ο Επιστ. Πεδίο.

  3. Τα Τμήματα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, Παν. Αιγαίου (Σύρος) και Γεωγραφίας, Παν. Αιγαίου (Μυτιλήνη) εντάχθηκαν και στο 4ο Επιστ. Πεδίο (μέχρι τώρα ήταν μόνο στο στο 2ο).


 • Επιστημονικά Πεδία, Επιλογές Υποψηφίων & Συντελεστές Βαρύτητας το 2018

  Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την ένταξη στα 4 Επιστημονικά Πεδία που θα ισχύσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018, μετά την κατάργηση του Επιστ. Πεδίου Παιδαγωγικών Επιστημών και την ένταξη των τμημάτων του στα 4 πεδία του 2018.

  Στην ίδια απόφαση αναφέρονται και οι ήδη ισχύοντες συντελεστές αυξημένης βαρύτητας, στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, για την πρόσβαση στα 4 πεδία του 2018.

  Οι υποψήφιοι του 2018 θα μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με την Ο.Π. στην οποία φοιτούν και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν συντελεστή ή δύο από τα εξής Επιστ. Πεδία:

  1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.
  2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.
  3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.
  4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής.

  Οι επιλογές των υποψηφίων ανά Ομάδα Προσανατολισμού και τα μαθήματα με αυξημένους συντελεστές βαρύτητας είναι τα εξής:

  A. Για τους υποψηφίους που θα φοιτήσουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών:

  1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών
  α) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
  β) Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

  3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής
  α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)
  β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

  Β. Για τους υποψηφίους που θα φοιτήσουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών:

  2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
  α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
  β) Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

  3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής
  α) Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
  β) Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

  Γ. Για τους υποψηφίους που θα φοιτήσουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικήςς:

  3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής
  α) Βιολογία Γενικής Παιδείας με συντελεστή μηδέν κόμμα εννιά (0,9)
  β) Νεοελληνική Γλώσσα με συντελεστή μηδέν κόμμα τέσσερα (0,4)

  4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής
  α) Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
  β) Αρχές Οικονομικής Θεωρι?ας με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

  Δείτε την κατανομή των Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεις στα Επιστ. Πεδία που θα ισχύσουν το 2018 εδώ


 • Στις 25 Μαϊου Λήγουν τα Μαθήματα στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ

  Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018) η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  α. Τα μαθήματα όλων των τύπων Λυκείων της χώρας λήγουν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018. Στις 7 Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ και στις 8 Ιουνίου οι Πανελλαδικές των Λυκείων.

  β. Τα μαθήματα όλων των τύπων Γυμνασίων της χώρας λήγουν την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.


@1994-2020 Keystone
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του ekp.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο.